Bitcoin koers | ENORME stijgingen te verwachten

Bitcoin koers, het is inmiddels het gesprek van de dag ! Wie had ooit durven denken dat de koers zo stijl naar boven zou schieten. En tot hoever blijft dit doorgaan ? Kunnen we nog een terugval verwachten ?

Contents

Bitcoin Koers op Worldcoinindex

Op de website www.worldcoinindex.com heb je een mooi overzicht van de koersen van alle coins. Je ziet er zijn er honderden. De koers van digitale valuta is erg volatiel dat wil zeggen erg variabel.

Op de site zie je alle coins die geregistreerd zijn.
Je ziet de geschiedenis van de Bitcoin koers ontwikkeling en hoe de coin het dus doet in de markt. Zodra de Bitcoin verder stijgt in waarde zie hoe de andere coins mee omhoog getrokken worden in de slipstream.

Hier is ook nog een goede gratis telefoon app die de waarde laat zien van de belangrijkste coins : Bitcoin Ticker Widget.

Bitcoin koers naar de 1 miljoen dollar ?


Het verloop van de Bitcoin koers is behoorlijk spectaculair te noemen.

Infografic Bitcoin Historie

Bron : Jolene Creighton

Historische momenten voor de Bitcoin koers

SEC ontkent tweede Bitcoin ETF toepassing – 28 maart 2017

Bitcoin waarde: $ 1.044,25 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 1.190,39 View Event # 64 op Grafiek
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission op dinsdag ontkend voor de tweede keer in een maand een verzoek tot stand te brengen met een eerste-van-zijn-soort product op te sporen bitcoin, de digitale valuta markt.

De SEC aangekondigd in een depot haar besluit tot weigering Intercontinental Exchange Inc’s NYSE Arca wisselen de mogelijkheid om een lijst van en de handel van de SolidX Bitcoin Trust, een exchange-traded product (ETP), dat zou de handel als een voorraad en bijhouden van de prijs van het digital asset’s.

SEC ontkent Winkelvos ETF – 10 maart 2017

Bitcoin waarde: $ 1.201,86 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 1.037,85 View Event # 63 op Grafiek
de Amerikaanse regering ontkende de toepassing van Tyler en Cameron Winklevoss – de broers die ooit beweerde mede-uitvinders van Facebook – een exchange-traded fund (ETF) te bedienen om het gemakkelijker voor beleggers om Bitcoin kopen.

Bitcoin prijs breekt $ 1000 voor de eerste keer in 3 jaar – 3 januari 2017

Bitcoin waarde: $ 1.020,47 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 806,94 View Event # 62 op Grafiek
Na een rally van het grootste deel van de tweede helft van 2016 in strijd Bitcoin de $ 1000 mark voor de eerste keer in 3 jaar. Mass media-aandacht brengt in een toestroom van nieuwe gebruikers die zogenaamd de prijs nog hoger zal verhogen.

Donald Trump verkozen als president, Market Plummet – 9 november 2016

Bitcoin waarde: $ 726,36 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 749,1 View Event # 61 op Grafiek
In een schokkende wending van de gebeurtenissen verslaat Donald Trump Hillary Clinton en word de 45e president van de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt daalt met meer dan 1% en de Mexicaanse Peso heeft een dieptepunt gepeild, en is nu een daling van 10% vandaag om 20.22 peso aan de dollar.

Japanse Nikkei 225 dook 5,4% terwijl Hong Kong Hang Seng-index 2,2% verloor. De Shanghai Composite-index verloor 0,6% .. Dow futures namen af met 2,1%, de S & P 500 futures waren 2,3% lager en de Nasdaq futures verloor 2,7% op rond 06:30 ET.

Europese markten opende fors lager voordat paring haar verliezen. Duitse DAX-index was van ongeveer 1% na het openen van een daling van bijna 3%. Franse CAC 40 was in de plus met 0,4% na een eerdere daling van 1,5% en de Britse FTSE 100 daalde 0,3%.

Beleggers snelde waargenomen havens, zoals goud, die tot $ 26,90 per ounce, of 2,1%, tot $ 1,301.40.

Bitcoin heeft de hele dag de prijs gestabiliseerd op een totale stijging van 2,5% zien een sterke toename van de waarde tijdens deze nacht gaan een stijging van 5% in slechts 24 uur, maar later.

Bitfinex Hacked – 2 augustus 2016

Bitcoin waarde: $ 594,86 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 591,36 View Event # 60 op Grafiek
Bitfinex, de grootste Bitcoin uitwisseling in volume, heeft aangekondigd dat 119.756 bitcoins van geld van klanten gestolen was door middel van een inbreuk op de beveiliging, een waarde ongeveer gelijk aan $ 72 miljoen USD. Bitfinex hield de klant fondsen in multi-signature adressen in samenwerking met haar partner in beveiliging BitGo. Aangenomen wordt dat de aanvaller toegang heeft gekregen tot de private keys voor bijna alle Bitfinex klantenrekeningen, evenals de toegang tot de BitGo API voor de Bitfinex rekening.

Het blijft onduidelijk of de klant fondsen werden verzekerd door BitGo en als klanten volledig worden vergoed.

De prijs van Bitcoin dook bijna 20% tot $ 480 USD op die dag voor het begin van een geleidelijk herstel.

Anderen in de Bitcoin gemeenschap gesuggereerd dat voorafgaande kennis van de aankomende hack werd gebruikt door onbekende entiteiten voor handel met voorkennis als de prijs was begonnen aanzienlijk dalen voor de aankondiging Bitfinex’s.

 

Tweede Halvering Dag – 9 juli 2016

Bitcoin waarde: $ 652,14 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 674,03 View Event # 59 op Grafiek
Het blok beloning werd afgenomen voor de tweede keer in de geschiedenis Bitcoin met als gevolg een nieuwe beloning van 12,5 Bitcoins per blok gedolven. De automatische 50% daling voortgezet oorspronkelijke ontwerp Bitcoin om geleidelijk afnemen van het aantal nieuw gecreëerde Bitcoins tot het blokje beloning eindigt geheel, die wordt geschat op te treden in het jaar 2140.

Het blok beloning halvering komt om de 210.000 blokken en de volgende “Halvering Day” zal naar verwachting plaatsvinden in juli 2020.

Craig Wright beweert te Bitcoin’s Schepper – 2 mei 2016

Bitcoin waarde: $ 447,64 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 454,36 View Event # 58 op Grafiek
Na een vijf maanden afwezigheid van het publieke oog, Craig Wright publiekelijk aangekondigd dat hij Satoshi Nakamoto was door middel van een blogbericht. De blog post werd gekenmerkt door een onsamenhangend demonstratie van een private sleutel ondertekening, die leek op een poging om te controleren Wright was in het bezit van particuliere Bitcoin sleutels Nakamoto’s zijn. Deze controle werd later ontkracht door de Bitcoin gemeenschap.

Vordering Wright werd ondersteund door Bitcoin ontwikkelaar Gavin Andresen in zijn eigen blog post eerder op dezelfde dag. Andresen verklaarde dat hij een ontmoeting met Wright in persoon in Londen, en particulier getuige Wright ondertekenen een willekeurig bericht via een van private Bitcoin sleutels Nakamoto’s.

Andresen verklaarde later dat hij kan zijn bedrogen door Wright.

Steam accepteert Bitcoin – 27 april 2016

Bitcoin waarde: $ 461,08 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 460,85 View Event # 57 op Grafiek
De populaire gaming platform Steam begon te accepteren Bitcoin als betaling voor video games en andere online media. Valve, het bedrijf dat Steam bezit, wierf Bitpay als payment processor om Bitcoin betalingen te vergemakkelijken en te helpen richten op internationale klanten waar de credit card betalingen waren niet zo alomtegenwoordig.

OpenBazaar gelanceerd – 4 april 2016

Bitcoin waarde: $ 420,61 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 426,28 View Event # 56 op Grafiek
De eerste productieversie van de eerste gedecentraliseerde markt software, OpenBazaar, werd vrijgegeven aan het grote publiek. Het doel van het project was om peer-to-peer handel zonder een tussenpersoon, vergoedingen, of beperkingen op de handel te vergemakkelijken. De software stelt gebruikers in staat om virtuele winkels waar kopers goederen kan kopen met behulp van Bitcoin te creëren.

De OpenBazaar project zou later kondigen ontving $ 1 miljoen in de financiering van venture capital firma’s Union Square Ventures, Andreessen-Horowitz, en angel investor William Mougayar.

Bitcoin Roundtable Consensus – 21 februari 2016

Bitcoin waarde: $ 439,84 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 433,66 View Event # 55 op Grafiek
Invloedrijke leden van de Bitcoin gemeenschap bijeen in Hong Kong om een ontwikkelingsplan en het tijdschema voor het schalen van Bitcoin te bespreken. De gesloten deur bijeenkomst omvatte meer dan 30 mijnwerkers, service providers, en Bitcoin Core ontwikkelaars en was bedoeld om oplossingen voor de blokgrootte debat aan te pakken.

De bijeenkomst werd afgesloten met een openbare verklaring stelt voor de steun van de groep voor de nieuwe Gescheiden Witness functionaliteit, en het maken van een harde vork in de Bitcoin protocol beschikbaar die zou de limiet blok grootte tussen 2 MB en 4 MB verhogen uiterlijk in juli 2016

in de Bitcoin gemeenschap Anderen hekelde de vergadering als zijnde onbelangrijk als de betrokken partijen vertegenwoordigde een handjevol Bitcoin bedrijven en belangenverenigingen.

Mike Hearn Verlaten Bitcoin (aka The Hearnia) – 14 januari 2016

Bitcoin waarde: $ 431,76 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 397,92 View Event # 54 op Grafiek
In een openbare blog post, Mike Hearn verklaarde dat Bitcoin had gefaald en dat hij zal “niet meer deel te nemen aan Bitcoin ontwikkeling”. Hearn was een ex-Google-ontwikkelaar die zwaar betrokken was bij de Bitcoin gemeenschap en gerelateerde projecten sinds de begindagen van de cryptogeld. Zijn meest populaire project werd bitcoinj, een Java-implementatie van de Bitcoin protocol.

Hearn’s post schuld vermeende verzuim Bitcoin op een aantal redenen: censuur in de Bitcoin gemeenschap, de centralisatie van de mijnbouw tot een handvol Chinese mijnwerkers, en de onwil van Bitcoin Core ontwikkelaars om de limiet op Bitcoin’s block te vergroten. Binnen 24 uur van de post wordt gepubliceerd, Bitcoin de prijs daalde meer dan $ 50 USD.

Anderen in de Bitcoin gemeenschap beschuldigd Hearn van doelbewust aanvallen Bitcoin om zijn nieuwe werkgever, R3 CEV, een startup gericht op het gebruik te bevorderen blockchain technologie om de activiteiten van de wereldwijde bancaire sector te verbeteren.

Gwern en WIRED Claim Craig Wright is Waarschijnlijk Satoshi Nakamoto – 8 december 2015

Bitcoin waarde: $ 397,52 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 461,05 View Event # 53 op Grafiek
Security-onderzoeker en schrijver, Gwern Branwen, publiceerde een artikel in Wired Magazine beweert dat een Australische man genaamd Dr. Craig S. Wright was ofwel Satoshi Nakamoto of een “briljante hoaxer”. Gwern haalde een aantal van Wright’s verwijderde blog posts, gelekte e-mails, en transcripties dat leek te suggereren Wright is Bitcoin schepper. In een uitgelekte transcript Wright beweert zichzelf: “Ik heb mijn best gedaan om te proberen en te verbergen het feit dat ik heb gelopen bitcoin sinds 2009”. Een ander document gedetailleerd dat Wright had toegang tot een Bitcoin vertrouwen waard 1,1 miljoen Bitcoins.

Echter, geen van de gelekte documenten Gwern beweerde te bezitten werden gepubliceerd.

Wright voorzag niet in bekabeld met enige bevestiging dat hij inderdaad Satoshi Nakamoto. Binnen een paar uur van het artikel wordt gepubliceerd, werd Wright’s bestaande online aanwezigheid meestal verwijderd uit het web.

Bitcoin Sign toegelaten tot Unicode – 3 november 2015

Bitcoin waarde: $ 383,16 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 334,73 View Event # 52 op Grafiek
De Unicode commissie aanvaardde de Bitcoin valuta symbool (hoofdletter B met 2 verticale balken doorlopen, maar alleen zichtbaar aan de boven- en onderkant) om in een toekomstige versie van de Unicode-standaard. De glyph krijgt de houder “U + 20BF Bitcoin TEKEN” en uiteindelijk zal maken met standaardsysteemfonts.

 

Bitcoin Gebruikt op de voorpagina van The Economist – 31 oktober 2015

Bitcoin waarde: $ 323,35 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 366,67 View Event # 51 op Grafiek
The Economist , een wereldwijd populaire Britse publicatie gericht op het economisch liberalisme, maakte het artikel “The Trust Machine” de featured cover story van het wekelijkse gedrukte editie. Het artikel vooral gericht op het nut van blockchain technologie, het bevorderen van het idee dat banken en overheidsinstellingen hun eigen blockchains kan nemen om het “goedkope, fraudebestendige openbare databanken” te creëren.

EU Verklaart Geen BTW op Bitcoin Transacties – 22 oktober 2015

Bitcoin waarde: $ 273,82 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 318,43 View Event # 50 op Grafiek
Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat de uitwisseling van Bitcoin en “virtuele valuta” is niet onderworpen aan de toegevoegde waarde belastingen (BTW) in de Europese Unie. De uitspraak handelt om Bitcoin en aanverwante alt-munten te classificeren als munteenheid, in plaats van goederen of eigendommen.

Deze uitspraak is in tegenstelling tot de indeling van de Verenigde Staten van Bitcoin als zowel een munt (volgens FinCEN) en grondstoffen (volgens CFTC / IRS).

Gemini Exchange gelanceerd – 8 oktober 2015

Bitcoin waarde: $ 245,48 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 268,01 View Event # 49 op Grafiek
Cameron en Tyler Winklevoss brachten hun eigen Amerikaanse Bitcoin uitwisseling genaamd “Gemini”. Bij de lancering, werd de uitwisseling licentie om te werken in 26 staten en in staat was om “service zowel particuliere als institutionele klanten” als gevolg van de LLTC bedrijfsstructuur. Gemini was ook in staat om FDIC verzekering op cliëntendeposito’s bieden dankzij een partnerschap met een in New York gevestigde bank.

De uitwisseling is gericht volledig compatibel met de Amerikaanse wetgeving met een beleid om de eerste te zijn “vragen om toestemming, niet vergeving”.

Bitcoin verklaard als een commodity door de Amerikaanse regulator – 18 september 2015

Bitcoin waarde: $ 234,65 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 238,15 View Event # 48 op Grafiek
De Commodity Futures Trading Commission (CFTC), aangekondigd dat zij had aanklachten tegen een Bitcoin ruil voor het vergemakkelijken van de handel in optiecontracten op zijn platform ingediend en afgehandeld. Zij verklaren: “In deze volgorde, de CFTC voor het eerst vaststelt dat Bitcoin en andere virtuele valuta naar behoren worden gedefinieerd als commodities,”.

 

Bitcoin XT Fork uitgebracht – 15 augustus 2015

Bitcoin waarde: $ 267,24 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 214,3 View Event # 47 op Grafiek
Bitcoin Core ontwikkelaars Mike Hearn en Gavin Andresen bracht een aparte versie van de Bitcoin client software, genaamd Bitcoin XT. De release illustreert een voortdurende controverse in de Bitcoin ontwikkeling gemeenschap: wat limiet op de grootte van de blokken Bitcoin’s moeten worden geplaatst? Bitcoin XT implementeert GIP 101, waarin wordt voorgesteld “vaste één megabyte maximale blokgrootte vervangen met een maximale grootte die een voorspelbare snelheid groeit tijd”.

De release van Bitcoin XT mondde uit vrees dat de Bitcoin gemeenschap niet in staat zijn om een consensus te bereiken over de kwestie, en de blockchain misschien moeilijk vork, resulterend in twee afzonderlijke versies van de wereldwijde grootboek Bitcoin’s.

Mark Karpeles Arrested – 1 augustus 2015

Bitcoin waarde: $ 283,04 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 267,19 View Event # 46 op Grafiek
Mark Karpeles, de CEO van de mislukte Bitcoin uitwisseling Mt. Ganaarx, werd gearresteerd in Japan op beschuldiging van fraude en verduistering in relatie tot instorten van de uitwisseling. Karpeles geconfronteerd met beschuldigingen van illegaal manipuleren handelsvolume en het persoonlijk gebruik van de cliëntendeposito’s, waarvan kan hebben geleid tot het faillissement van de beurs. Mt. Ganaarx wordt gedacht uiteindelijk te hebben verloren 744.400 Bitcoins van cliëntendeposito’s.

2 Federale agenten schuldig pleiten aan Silk Road diefstal- 1 juli 2015

Bitcoin waarde: $ 260,73 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 291,66 View Event # 45 op Grafiek
Voormalig Federale agenten Carl Force IV (DEA) en Shaun Bridges (Secret Service) pleitte schuldig aan het stelen van Bitcoins voor hun persoonlijk gewin tijdens hun actieve onderzoek naar de Silk Road markt.

Force werd beschuldigd van “het afpersen Ulbricht, evenals draad fraude, diefstal van overheidsbezit, witwassen van geld en conflict of interest” in zijn rol in hevelen $ 50.000 aan Bitcoin van de Zijderoute in zijn eigen persoonlijke accounts. Bridges is belast met het witwassen van geld en obstructie van de rechtsgang voor het stelen van $ 820.000 waarde van Bitcoin op een vergelijkbare manier.

Force overeengekomen om $ 500.000 in restitutie te betalen en werd later veroordeeld tot 6 jaar in de gevangenis in oktober 2015 Bridges is in afwachting van de strafoplegging in december 2015.

New York State releases de BitLicense – 3 juni 2015

Bitcoin waarde: $ 226,9 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 232.05 View Event # 44 op Grafiek
Hoofdinspecteur van New York State Department of Financial Services, Benjamin Lawsky, bracht een reeks aangepaste regels bedoeld om Bitcoin en digitale valuta bedrijven die klanten die zich bevinden in de staat New York dienen te reguleren. Deze regeling is de eerste ooit rechtstreeks gericht zijn op digitale valuta bedrijven.

Volgens de regelgeving moet digitale valuta bedrijven die NY klanten een aanvraag voor een “BitLicense” binnen 45 dagen of in “strijd met de wet” worden beschouwd. Een BitLicense applicatie kost $ 5.000 en het reglement zijn voorzien van een aantal zakelijke vereisten, zoals vingerafdrukken medewerkers van de FBI, het verkrijgen van schriftelijke goedkeuring van alle nieuwe activiteiten, en ingehouden “winst en de winst van de vennootschap kan slechts worden belegd in Amerikaanse dollars”.

In reactie daarop werden in New York gevestigde klanten verboden en uitgewist door een aantal Bitcoin bedrijven, waaronder Bitfinex, Kraken, Bitquick.co en shapeshift.

Ross Ulbricht veroordeeld tot levenslang in Gevangenis – 19 mei 2015

Bitcoin waarde: $ 234,31 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 238,22 View Event # 43 op Grafiek
Na een maand lang juryrechtspraak die eindigde in de overtuiging Ulbricht, Judge Katherine Forrest veroordeeld Ulbricht aan het leven in de gevangenis, zonder voorwaardelijke vrijlating. Ulbricht werd schuldig bevonden op 7 beschuldiging van het witwassen van geld, computer hacking, en samenzwering om het verkeer verdovende middelen in februari gevonden als gevolg van zijn rol als de exploitant van de Silk Road markt (aka “Dread Pirate Roberts”). In een brief aan Judge Katherine Forrest voorafgaand aan zijn veroordeling, Ulbricht toegelaten tot het uitvoeren van de Zijderoute en maakte een pleidooi voor clementie. De rechter veroordeling verklaring doorschemeren dat de hardheid van de zin was om een voorbeeld van Ulbricht te maken: “dat als je de wet op deze manier te breken, zal er zeer ernstige gevolgen” leden van het publiek overwegen volgende in zijn voetsporen zou moeten weten

Ross Ulbricht zou later het beroep van de uitspraak op 5 juni 2015.

 

Coinbase lanceert US Licensed Exchange – 26 januari 2015

Bitcoin waarde: $ 281,26 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 222,85 View Event # 42 op Grafiek
De VC-backed opstarten Coinbase Inc., een populaire Bitcoin stopcontact en payment processor, kondigde de release van haar eigen Bitcoin trading platform. De oprichters van het bedrijf verklaarde dat zij voor de komende maanden verschillende licenties van staat de financiële toezichthouders te verkrijgen had gewerkt, waardoor ze legaal te accepteren klanten uit 25 verschillende Amerikaanse staten.

Het nieuwe platform zal opereren als een traditionele uitwisseling: klanten kunnen geld storten, vraagt plaats en biedingen op een orderboek, en wordt er een klein percentage vergoeding over uitgevoerde transacties. De uitwisseling platform is gescheiden van hun Bitcoin outlet operatie, die in tegenstelling, stelt klanten in staat om te kopen en direct verkopen Bitcoins van Coinbase te blijven.

 

Bitstamp Hacked – 4 januari 2015

Bitcoin waarde: $ 275,07 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 198,59 View Event # 41 op Grafiek
Onbekende hackers in staat waren om 18.866 bitcoins uit operationele Bitstamp stelen hot portemonnee , ter waarde van ongeveer $ 5,2 miljoen dollar. De aanvallers gebruiken social engineering tegen Bitstamp systeembeheerder Luka Kodric om toegang te krijgen tot 2 van Bitstamp de servers en vervolgens private sleutels van de hot portemonnee. Portemonnee was volledig ontdaan van alle Bitcoins kort daarna.

Na de ontdekking van de inbreuk, Bitstamp onmiddellijk buiten gebruik stellen van de uitwisseling voor 8 dagen als het gecontroleerd haar systemen en herbouwd haar trading platform.

De diefstal vertegenwoordigde “een klein deel van de totale bitcoin reserves Bitstamp’s”, zoals de meerderheid van Bitcoin fondsen van het bedrijf onaangeroerd in offline “koude” storage gebleven. Geen klant saldi werden getroffen. Echter, volgens een uitgelekt intern rapport Bitstamp over het incident, de schade aan de reputatie en het vertrouwen van de klant van het bedrijf veel meer dan haar monetaire Bitcoin verlies.

 

Charlie Shrem veroordeeld tot 2 jaar in Gevangenis – 19 december 2014

Bitcoin waarde: $ 313,38 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 317,06 View Event # 40 op Grafiek
Gelabeld Bitcoin’s “First Felon”, Charlie Shrem, de CEO van bitcoin uitwisseling BitInstant, werd veroordeeld tot 2 jaar in de gevangenis voor zijn rol in het witwassen van geld voor de gebruikers van de zijderoute, een online marktplaats die verzorgd aan goederen en diensten ontlokken.

Shrem had een gerechtelijk akkoord dat betrokken overgave $ 950.000 aan de Amerikaanse overheid en pleiten schuldig aan medeplichtigheid aan de werking van een niet-gelicentieerde geld overbrengen van zaken ingevoerd.

 

Microsoft accepteert Bitcoin – 11 december 2014

Bitcoin waarde: $ 352,56 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 324,87 View Event # 39 op Grafiek
Microsoft onthulde het zal Bitcoin accepteren van klanten in de VS voor “apps, games en andere digitale content” aangeboden op de Windows en Xbox online winkels. De aankondiging werd gedaan door middel van een bericht op de blog van de tech reus en verklaarde dat Microsoft met Bitpay had een partnerschap aangegaan voor Bitcoin de verwerking van betalingen.

 

Het doden van BearWhale – 6 oktober 2014

Bitcoin waarde: $ 323,47 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 387,4 View Event # 38 op Grafiek
Een onbekende handelaar plaatst bijna 30.000 BTC te koop op de Bitstamp uitwisseling op een limiet prijs van $ 300 per bitcoin, ter waarde van ongeveer $ 9 miljoen USD. De bestelling werd wel de “BearWhale” door de Bitcoin gemeenschap vanwege de ongekende omvang.

In de komende 24 uur, wordt de gehele BearWhale order voldaan aan de uitwisseling via kooporders.

Paypal Dochteronderneming Braintree te accepteren Bitcoin – 8 september 2014

Bitcoin waarde: $ 473,02 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 439,52 View Event # 37 op Grafiek
Braintree, een dochteronderneming van Paypal, maakt bekend dat het samen met Coinbase om Bitcoin betalingen op hun platform te accepteren. In de komende drie maanden, zullen de twee bedrijven werken aan de integratie van Bitcoin de verwerking van betalingen voor Braintree handelaren. De betaaloptie Bitcoin zal naadloos worden ingeschakeld voor alle handelaren op het platform. Braintree handelaren hoeft alleen aanmelden voor een Coinbase account en koppelt het aan hun Braintree account.

Het nieuws toevoegt aan speculatie dat Paypal wordt steeds positiever tegenover Bitcoin, en kan uiteindelijk te integreren in hun eigen verwerking van betalingen systeem.

Dell accepteert Bitcoin – 18 juli 2014

Bitcoin waarde: $ 624,1 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 582,88 View Event # 36 op Grafiek
Oprichter Michael Dell kondigt aan op Twitter dat dell.com accepteert nu Bitcoin. Klanten in de Verenigde Staten (alleen) kan elk product vermeld op Dell’s online marktplaats met behulp van Bitcoin te schaffen. Alle Bitcoin transacties door Coinbase, een Bitcoin payment processor worden behandeld. Bij een jaarlijkse omzet van $ 56 miljard, Dell wordt het grootste bedrijf aan Bitcoin te accepteren.

Deze aankondiging volgt op een aantal van aanvaarding van Bitcoin betalingen andere grote online retailers’ in 2014 (Overstock op 2014/01/09 via processor Coinbase, Tiger Direct op 2014/01/23, en Newegg op 2014/07/01 via processor Bitpay) .

New York DFS Releases Voorgestelde “BitLicense” – 17 juli 2014

Bitcoin waarde: $ 619,9 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 595,49 View Event # 35 op Grafiek
Benjamin M. Lawsky, hoofdinspecteur van New York Department of Financial Services, kondigt een voorgenomen reeks van regelgeving voor het bedrijfsleven die interageren met Bitcoin en cryptocurrencies. Het doel van de nieuwe regelgeving, volgens Lawsky, zijn te helpen “de consument te beschermen en uitroeien van illegale activiteiten – zonder verstikkende heilzaam innovatie”. De verordeningen zouden entiteiten die handelen in Bitcoin om de achtergrond / vingerafdrukken uitgevoerd voor alle medewerkers, krijgen schriftelijke goedkeuring voor nieuwe bedrijfsactiviteiten door de staat nodig hebben, en om eventuele Bitcoin winst onmiddellijk om te zetten in US dollars. Betrokken entiteiten zouden de uitwisseling, mijnbouw zwembaden, bulk Bitcoin verkopers, en zijn altcoin software makers gevestigd in de staat New York, of dat de klanten in de staat New York. Het nieuws van deze regeling worden in het algemeen bestraft door de cryptogeld gemeenschap.

US Marshals Dienst Auctions 29.656 in beslag genomen Bitcoins – 27 juni 2014

Bitcoin waarde: $ 596,8 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 628,5 View Event # 34 op Grafiek
Bijna 30.000 overheid in beslag genomen Bitcoins, verkregen door de US Marshals Dienst tijdens de oktober 2013 borstbeeld van de website Silk Road, worden geveild in brokken van 3000 Bitcoins. Bieders zijn verplicht om $ 200.000 USD per bankoverschrijving te storten in aanmerking te komen voor de veiling. Een enkele bieder (durfkapitalist Tim Draper) won elke veiling, wat aangeeft dat zijn winnende bod prijzen waren veel hoger dan de huidige marktprijs.

Mining Pool GHash.io Reaches 51% – 13 juni 2014

Bitcoin waarde: $ 598 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 592,28 View Event # 33 op Grafiek
Vanwege de populariteit GHash.io’s en partnerschap met CEX.io de mijnbouw aandelen van hun eigen mijnbouw hardware, het verkopen mining zwembad gigantische winsten een zool meerderheid van de Bitcoin netwerk hashing macht, en de mogelijkheid om een succesvolle 51% aanval op de Bitcoin lanceren netwerk. Met een meerderheid van de Bitcoin netwerk hashing macht, kon GHash.io tijdelijk transacties die ze sturen (omgekeerde dubbele uitgaven ) en voorkomen dat andere transacties worden bevestigd.

GHash.io reageert door te stellen dat ze “te hebben en zal nooit deelnemen aan een 51% attack”. Het zwembad geeft ook een persbericht verklaarde dat hij zal proberen om zijn hashing macht beperken tot 39,99% door “actief te vragen mijnwerkers om hun hardware uit de buurt van GHash.IO en de mijne op andere zwembaden te nemen”, evenals vormen een commissie om Bitcoin helpen kernontwikkelaars in het oplossen van de 51% aanval probleem.

Chinese Exchanges’ Bankrekeningen Closed – 10 april 2014

Bitcoin waarde: $ 408,25 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 501,7 View Event # 32 op Grafiek
De People’s Bank of China’s regelmatig bijgewerkt beperkingen ten aanzien van Bitcoin eindelijk onder druk een aantal Chinese banken om een deadline tegen verschillende bitcoin beurzen geven, waarbij ze hun accounts te sluiten op 15 april Hoewel sommige worden gespaard van de waarschuwingen, de onzekere regelgeving houdt een aantal prominente mazen vrijwel alle Chinese beurzen snel goed te keuren. Met behulp van offshore banken, nieuwe cryptografische voucher systemen en andere oplossingen, deze trading platforms blijven werken, maar tegen sterk gereduceerde volumes uit hun hayday in 2013.

IRS verklaart Bitcoin te belasten Property – 26 maart 2014

Bitcoin waarde: $ 581,52 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 453,05 View Event # 31 op Grafiek
De IRS beleidsdocument verklaart Bitcoin op eigendom, geen geld, onderworpen aan vermogenswinstbelasting zijn – met die belasting berekend tegen elke verandering in koopkracht voor een bepaalde hoeveelheid bitcoin, vanaf het moment dat het wordt verworven om de tijd die het heeft doorgebracht. Het besluit wordt op grote schaal bespot als log en te complex, dat gebruikers van de munt te Bitcoin de marktprijs te nemen met elke transactie, onderworpen aan een reeks van grotendeels onbekende berekeningen. Anderen, echter, opmerking dat de netto betaalde belasting kan vaak minder dan wanneer Bitcoin werden behandeld als betaalmiddel gepast zijn – maar om een markt die ontstond in tax-free onschuld, het is een moeilijk klap te verzachten.

Newsweek Claims Dorian Nakamoto is Bitcoin’s Creator – 6 maart 2014

Bitcoin waarde: $ 662,57 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 631,25 View Event # 30 op Grafiek
In een artikel met de titel “The Face Behind Bitcoin”, journalist Leah McGrath Goodman schrijft dat een werkloze ingenieur in Temple City, Californië is in schepper feite Bitcoin’s. Op basis van speculaties en interviews met Dorian’s familie, Goodman’s artikel trekt uiteindelijk een enorme hoeveelheid van de wereldwijde aandacht voor Dorian Nakamoto, die elke betrokkenheid ontkent in Bitcoin en vraagt voor de privacy van de media.

De Bitcoin gemeenschap zou later gaan om ongeveer $ 23.000 in te zamelen voor Dorian Nakamoto.

Mt. Ganaarx Closes – 24 februari 2014

Bitcoin waarde: $ 547,09 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 662,57 View Event # 29 op Grafiek
Na het zetten van een abrupt einde aan opnames op 6 februari, beweren dat een hacker hun eigen slecht geïmplementeerde software had uitgebuit door het gebruik van de transactie maakbaarheid aanvallen, schande Bitcoin uitwisseling Mt. Ganaarx’s website en trading engine gaan leeg zonder officiële reactie. Andere uitwisseling en Bitcoin bedrijven geven een gezamenlijke verklaring af waarin hij het wanbeleid, bedrog, en de uiteindelijke instorting aangericht door de leidinggevenden van de Japan-gebaseerd systeem voor uitwisseling, na een vermeende uitgelekt intern document is gebleken dat meer dan 744.000 BTC verloren zijn gegaan door het bedrijf.

Grote beurzen hit met DDoS-aanvallen – 7 februari 2014

Bitcoin waarde: $ 717,83 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 626,5 View Event # 28 op Grafiek
Mt. Ganaarx, Bitstamp en BTC-e allemaal ervaren een onderbreking van de handel als gevolg van massale DDoS-aanvallen die blijkbaar waren gericht op het benutten van transactie maleability in de software van de beurzen. Mt. Ganaarx gestopt opnames voor het eerst, op 6 februari, kennelijk bij te dragen aan een scherpe daling van de BTC prijs; de DDoS-aanval werd ontdekt op 11 februari 2014.

Als gevolg van een groot aantal problemen bij Mt. Ganaarx, kan het niet duidelijk dat de DDoS-aanval was primair verantwoordelijk voor de problemen die zij ervaren op 6 februari zijn. [1]

 

Chinese regering bant financiële instellingen van het gebruik van Bitcoin – 5 december 2013

Bitcoin waarde: $ 1.022,37 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 839,93 View Event # 27 op Grafiek
Putting zijn eerste hoofdsteunen op de stijgende populariteit Bitcoin’s, de People’s Bank of China verklaart Satoshi Nakamoto roman uitvinding een munt niet te zijn. De wijziging van het beleid verbiedt elke financiële instelling voor de handel, verzekeren of anderszins bieden diensten in verband met Bitcoin. In de loop van de volgende weken, verdere beperkingen langzaam wurgen de Chinese cryptogeld markten, beurzen herhaaldelijk proberen innovatief te vinden, duurzame manieren om in werking te houden, en de prijzen over de hele wereld zinken dramatisch.

Wisselkoers Pieken bij $ 1.242 op Mt. Ganaarx – 29 november 2013

Bitcoin waarde: $ 1.132,26 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 921,97 View Event # 26 op Grafiek
Snelgroeiende Bitcoin investeringen uit China drijft gestaag prijzen hoger en hoger, met een piek op 29 november. Onderworpen aan strenge controles op de beweging van het geld over de grenzen van het land, Chinese burgers omarmen de vrijheid die door Bitcoin met open armen ontvangen, op zoek naar een alternatief voor het opblazen van officiële munteenheid van de staat, de renminbi. De oorsprong van de reguliere Chinese interesse in Bitcoin is grotendeels toegeschreven aan Jet Li’s One Foundation, die een Bitcoin-adres voor donaties in de nasleep van de 20 april 2013 Lushan aardbeving publiciteit en kreeg meer dan 230 BTC in slechts twee dagen, breed uitgemeten in de nationale media.

People’s Bank of China OK’s Bitcoin – 20 november 2013

Bitcoin waarde: $ 641,23 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 1.075,16 View Event # 25 op Grafiek
Spreken in het Chinees op een economisch forum, de heer Yi zegt dat “mensen vrij zijn om deel te nemen aan de Bitcoin markt,” en dat hij “persoonlijk kiezen voor een lange termijn perspectief op de munt.” News van zijn verklaringen spanning op de reeds actief Chinese bitcoin markten, met de grootste, BTC China, het zien van de handel volumes meer dan tweemaal die van de ‘s werelds tweede grootste beurs, Mt. Ganaarx.

Amerikaanse Senaat houdt hoorzitting over Bitcoin – 18 november 2013

Bitcoin waarde: $ 685,75 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 1.072,83 View Event # 24 op Grafiek
Aangekondigd onder de titel “Beyond Silk Road: potentiële risico’s, bedreigingen en beloften van de virtuele valuta,” hoop voor discussie van het panel Amerikaanse regering is zwak tot de Bitcoin gemeenschap in de aanloop naar de hoorzitting. Als de procedure te beginnen, maar veel van de panelleden en senatoren het erover eens dat Bitcoin veelbelovend. De algemene consensus is samengevat door Jennifer Shasky Calvery, directeur van de Amerikaanse regering Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), die getuigde: “Wij willen werken op een manier die innovatie belemmert.”

Dread Pirate Roberts Arrested – 1 oktober 2013

Bitcoin waarde: $ 133,03 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 135,12 View Event # 23 op Grafiek
Na een spoor van aanwijzingen achteloos links over het internet, de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (in combinatie met andere instanties) erin slaagt om de vermeende exploitant van de donkere web markt, die het grootste deel van zijn omzet in illegale drugs zag identificeren. Ross Ulbricht, door de FBI had de oprichter van de site, Dread Pirate Roberts, zijn gearresteerd in een San Francisco Public Library en beschuldigd van handel in verdovende middelen, computer hacking, het witwassen van geld en het aangaan van een “voortdurende criminele onderneming.” Ongeveer 30.000 BTC van de Zijderoute vermeende bitcoin holdings zijn in beslag genomen op het moment, en een extra 144.000 BTC van particuliere bedrijven DPR worden opgeveegd drie weken later.

Tradehill wordt afgesloten (Alweer) – 30 augustus 2013

Bitcoin waarde: $ 131,48 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 126.94 View Event # 22 op Grafiek
De business-to-business Bitcoin uitwisseling was aangewezen op de relatief nieuwe Internet Archive Federal Credit Union op deposito’s van zijn klanten in de regelgeving-compliant, verzekerde rekeningen houden geweest. Wanneer de IAFCU vaststelt dat hij redelijkerwijs niet kan omgaan met de talloze regelgeving rond Bitcoin is Tradehill gedwongen om activiteiten te stoppen en terug te keren fondsen klanten.

DHS Inbeslagneming Warrant tegen Mt. Ganaarx – 14 mei 2013

Bitcoin waarde: $ 114,33 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 128,8 View Event # 21 op Grafiek
Wanneer Mt. Ganaarx opende een Amerikaanse bankrekening bij Wells Fargo, President en CEO Mark Karpelès antwoord “nee” op de vragen, “Wil je verhandelen of buitenlandse valuta voor uw klant?” En “Heeft uw bedrijf te accepteren geld van klanten en stuur de fondsen op basis in opdracht van de klant (Money zender)?”De Amerikaanse regering denkt daar anders over. Met de ondertekende warrant, Homeland Security Investigations grijpt $ 2,915,507.40 van een rekening in handen van een Mt. Ganaarx dochteronderneming die werd gebruikt om betalingen van en naar klanten in de VS te verwerken, en de toekomst van de juridische status Bitcoin’s wordt steeds onzeker.

Verhoogde Trading Volume Breekt Mt. Ganaarx – 10 april 2013

Bitcoin waarde: $ 181,66 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 122.9 View Event # 20 op Grafiek
Aanvankelijk gedacht aan een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval op de grootste bitcoin ruil, de grote toevloed van handelaren op de hielen van Cyprus bailout aankondiging overweldigt Mt. Ganaarx’s servers, waardoor trades te stotteren en falen. Speculatieve zorgen over hik de uitwisseling te voeden een krachtige paniek-verkopen dat de markt verzadigd en drijft de prijzen omlaag te pre-rally niveau, voordat een paar dagen later weer te stijgen.

Cyprus Bail-in – 25 maart 2013

Bitcoin waarde: $ 74.02 Bitcoin koers 10 dagen later: $ 131,07 View Event # 19 op Grafiek
Georkestreerd door Cyprus voorzitter Nikos Anastasiadis, de Eurogroep, de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, wordt de € 10 miljard bailout hoopte het markeren Cypriotische economie te versterken. Een van de voorwaarden is echter een aanzienlijke heffing die wordt geïnd van de meeste bankrekeningen met bedrijven over de € 100.000 cutoff – een ernstig probleem, niet alleen voor rijke Cyprioten, maar veel internationals, zoals gunstige beleid van de natie het een populaire wereldwijde belastingparadijs gemaakt had, in het bijzonder in Rusland. Op zoek naar oplossingen voor hun bedrijf te behouden voor de voorwaarden van de bailout van kracht, veel van deze rekeninghouders begint met het kopen van bitcoin en masse, het besturen van een prijs rally tot begin april dat de waarde van een Bitcoin tot meer dan $ 260 gebracht van ongeveer $ 80.

Bitcoin 0,8 Oorzaken Brief Hard Fork – 11 maart 2013

Bitcoin waarde: $ 47.41 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 68.89 View Event # 18 op Grafiek
Schudden vertrouwen in Bitcoin en de geldigheid van bepaalde transacties, de prijs keldert kort en de Mt. Ganaarx uitwisseling tijdelijk opschort bitcoin deposito’s. Dankzij een snelle en gecoördineerde reactie van Bitcoin ontwikkelaars, mijnwerkers, en leden van de gemeenschap, is de vork opgelost binnen enkele uren na de exploitanten van twee grote mijnbouw zwembaden, Michael Marsee (van BTC Guild) en Marek Palatinus (van het zwembad slush’s), eervol af te zien sommige van hun opgebouwde mijnbouw beloningen om te downgraden naar de vorige, compatibele versie. Een bijgewerkte versie, 0.8.1, wordt kort na uitgebracht, met waarborgen voor de oorspronkelijke probleem te voorkomen.

Halvering van de Dag – 28 november 2012

Bitcoin waarde: $ 12.25 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 13.43 View Event # 17 op Grafiek
In lijn met het oorspronkelijke ontwerp voor de rijping Bitcoin’s, het aantal munten gecreëerd om mijnwerkers te belonen ondergaat zijn eerste verlaging, het begin van de lang en geleidelijk proces van taps toelopende het bedrag van de nieuwe munt invoeren van de economie. Deze “Halvering Days” zijn gepland om de vier jaar plaatsvinden, aftreden van het aantal nieuwe Bitcoins gegenereerd totdat de beloning 0 bereikt in het jaar 2140, op een vaste geldhoeveelheid van 20,999,999.9769 BTC opleveren. Deze voorgeprogrammeerde limiet om de inflatie is een belangrijke motor van de munt de economische controverse, waarde waardering en speculatie.

WordPress accepteert Bitcoin – 15 november 2012

Bitcoin waarde: $ 11.04 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 12.46 View Event # 16 op Grafiek
In een slimme en savvy release, WordPress verklaart de beslissing: “PayPal alleen blokkeert de toegang uit meer dan 60 landen, en veel credit card bedrijven hebben soortgelijke beperkingen … wij denken niet dat een individuele blogger uit Haïti, Ethiopië of Kenia zou moeten hebben verminderde toegang tot de blogosfeer als gevolg van betalingsproblemen ze niet kunnen controleren. Ons doel is om mensen in staat stellen, niet om ze te blokkeren.”Als een van de 25 meest populaire domeinen op het web, WordPress’s move maakt de weg vrij voor latere retail ventures in Bitcoin.

Bitcoins Savings & Trust Halts Betalingen – 17 augustus 2012

Bitcoin waarde: $ 13.31 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 11.18 View Event # 15 op Grafiek
Veelbelovende consistente wekelijkse “belang” een rendement van 7% aan zijn crediteuren, Trendon T. Shavers (bekend op BitcoinTalk als Pirateat40) beheert de geheime operatie voor ongeveer acht maanden, het accepteren alleen grote deposito’s van Bitcoin (50+ BTC) en het betalen van out “interest ”wekelijks. Op 17 augustus, 2012, Pirateat40 kondigt een einde te maken aan de operatie, en onderduikt met deposito’s naar schatting tussen de 86.202 en 500.000 BTC. Op 23 juli 2013, de US Securities and Exchange Commission bestanden aanklachten tegen Shavers voor het bedriegen van investeerders in een Ponzi schema.

Linode Hacked, Meer dan 46.000 BTC Stolen – 1 maart 2012

Bitcoin waarde: $ 4,92 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 4.89 View Event # 14 op Grafiek
Een onbekende hacker schendt Linode het servernetwerk en zoekt onmiddellijk voor de verwerking van Bitcoin snel afbreuk te doen aan de portemonnee van de acht klanten. Bitcoinica, een grote online bitcoin uitwisseling, is het zwaarst getroffen, het verliezen van meer dan 43.000 BTC, terwijl andere prominente slachtoffers van onder meer Bitcoin’s lead developer Gavin Andresen evenals Marek Palatinus (ook bekend als slush), de exploitant van een groot mijnbouw zwembad. Zowel Bitcoinica en het zwembad slush’s dragen de verliezen van de diefstal op namens hun klanten.

Paxum en Tradehill Drop Bitcoin – 11 februari 2012

Bitcoin waarde: $ 5.7 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 4.31 View Event # 13 op Grafiek
Op 11 februari 2012, Paxum, een online betaalservice en populair middel voor het uitwisselen van Bitcoin maakt bekend dat alle transacties die verband houden met de valuta worden stopgezet omdat de zorgen van de wettigheid ervan. Twee dagen later, regelgevende kwesties rond geld transmissie dwingen de populaire Bitcoin uitwisseling en dienstverlener TradeHill om haar activiteiten te beëindigen en direct beginnen met de verkoop van haar bitcoin activa aan haar klanten en schuldeisers terug te betalen. De volgende dag, Patrick Strateman, bekend op BitcoinTalk als phantomcircuit, beschrijft welwillend een verwoestende bug in de manier waarop BTC-E, een andere online uitwisseling, stelt accounts en fondsen van haar klanten.

“The Good Wife” Airs “Bitcoin voor Dummies” TV Episode – 19 december 2011

Bitcoin waarde: $ 3.41 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 4.22 View Event # 12 op Grafiek
Na de eerste aankondiging van deze aankomende, Bitcoin-themed episode, investeerders flink inzetten op de show om de prijzen te katapulteren naar nieuwe hoogtepunten. Ongeveer 9.450.000 kijkers afstemmen op “Bitcoin voor Dummies” watch op 15 januari 2012; het verhaal gaat over een regering klopjacht voor de maker van Bitcoin, die is belast met het creëren van een munt in concurrentie met de Amerikaanse Dollar. Ondanks de massale blootstelling, de prijzen blijven stagnerende na het luchten van de show.

Mt. Ganaarx Hacked – 19 juni 2011

Bitcoin waarde: $ 17.77 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 16.88 View Event # 11 op Grafiek
Door het verkrijgen van toegang tot de geloofsbrieven van een officiële accountant werkzaam voor de Mt. Ganaarx bitcoin uitwisseling, een hacker downloadt een iets out-of-date kopie van de website van de gebruiker database, inclusief e-mailadressen en onveilig gehashte wachtwoorden. Met behulp van hun nieuwe administrator-level toegang tot de site, plaatst ze talloze aanbiedingen om bitcoins die niet bestaan, ten onrechte laten leeglopen van de prijzen tot gangbare tarief slechts $ 0,01 per munt bereikt verkopen. Mt. Ganaarx keert de frauduleuze transacties en stopt handel voor zeven dagen opnieuw de beveiliging van hun systemen, en twee andere grote beurzen geven tijdelijk stopt, terwijl hun eigen veiligheid wordt beoordeeld. Kort daarna wordt een kopie van de database gelekt en wordt gebruikt om aanvallen tegen rekeningen door gebruikers van de MyBitcoin online portemonnee dienst die hetzelfde wachtwoord op beide sites delen te lanceren, wat leidt tot diefstal van meer dan 4.019 BTC van ongeveer 600 portefeuilles.

Gawker publiceert artikel over de zijderoute – 1 juni 2011

Bitcoin waarde: $ 9.21 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 17.61 View Event # 10 op Grafiek
Getiteld “The Underground Website waar u kunt kopen Elke Drug Imaginable,” Adrian Chen’s stuk op Gawker is zo uitdagend als het is populair. Voor veel mensen het lezen, het plotselinge besef dat Bitcoin heeft een nuttige waarde – een die is heel uniek – raakt huis. Met een link naar Mt. Ganaarx in de tekst, het artikel begint een enorme opleving van de prijs die alle vorige records beats, het bereiken van meer dan $ 31 per Bitcoin slechts een week na de bekendmaking.

Drie Nieuwe Uitwisselingen Openen Supporting Meer Fiat Currencies – 27 maart 2011

Bitcoin waarde: $ 0.83 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 0.72 View Event # 9 op Grafiek
Op 27 maart 2011, Britcoin lanceert de eerste uitwisseling Bitcoin en Brits pond sterling (GBP) verhandelen. Slechts enkele dagen later, op 31 maart, Bitcoin Brazilië opent een dienst voor face-to-face-uitwisseling in Braziliaanse Real (BRL) en US Dollars. Op 5 april, BitMarket.eu begint het faciliteren van transacties in euro’s (EUR) en andere valuta’s. Samen zijn ze te vereenvoudigen bitcoin eigendom en handel voor honderden miljoenen nieuwe gebruikers en de markt is enorm uitgebreid.

Bitcoin Prijs Hits $ 1.00 USD – 9 februari 2011

Bitcoin waarde: $ 0.96 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 0.91 View Event # 8 op Grafiek
Nog maar twee jaar oud, Bitcoin bereikt pariteit met de Amerikaanse dollar op de Mt. Ganaarx uitwisseling. De volgende dag, een aantal populaire nieuwssites voorzien van verhalen op de symbolische mijlpaal, waardoor zo’n golf van interesse in de groeiende valuta dat de officiële Bitcoin website tijdelijk strompelde.

Bitcoin Protocol Bug Oorzaken Hard Fork – 15 augustus 2010

Bitcoin waarde: $ 0,07 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 0.07 View Event # 7 op Grafiek
Met behulp van een eigenaardige gril van de manier waarop computers proces nummers, een onbekende persoon creëert een frauduleuze transactie die 184,467,440,737.08554078 bitcoins genereert – bijna negen duizend keer zoveel als rechtmatig kan bestaan in het gehele systeem. De eigenaardigheid snel gespot door Bitcoin ontwikkelaars en leden van de gemeenschap, en een vaste versie van de Bitcoin software wordt vrijgegeven binnen enkele uren. De volgende dag, de gecorrigeerde blockchain haalt de uitgebuite een, en Bitcoin is terug in normale werking – maar niet voordat de markt is zwaar geschokt.

Mt. Ganaarx opent voor het bedrijfsleven – 18 juli 2010

Bitcoin waarde: $ 0,07 Bitcoin waarde 10 dagen later: $ 0.06 View Event # 6 op Grafiek
Jed McCaleb, een programmeur het best bekend voor het creëren van de succesvolle eDonkey peer-to-peer-netwerk in 2000, kondigt de lancering aan van Mt. Ganaarx, een nieuwe full-time Bitcoin uitwisseling. Op basis van een eerdere, verlaten project van McCaleb om een online ruil voor Magic te maken: The Gathering kaarten, worstelt hij al snel bij te houden met de eisen van de business en verkoopt mtgox.com Mark Karpeles op 6 maart 2011. Mt. Ganaarx zou langzaam groeien in de wereld van Bitcoin handel domineren in de komende drie jaar.

Bitcoin Geplaatst op Slashdot – 11 juli 2010

Bekijk Event # 5 op Grafiek
De release van Bitcoin versie 0.3 wordt gekenmerkt op slashdot.org, een populaire nieuws en technologie website. Het bereiken van een groot publiek van technophiles, het artikel brengt vele nieuw-geïnteresseerde mensen aan boord, het besturen van de ruilwaarde van een enkele Bitcoin een stijging van bijna vertienvoudigd, van ongeveer $ 0,008 tot $ 0,08 in slechts vijf dagen.

Twee pizza’s zijn eerste materiaal Item aangeschaft met Bitcoin – 22 mei 2010

BitcoinTalk gebruiker Laszlo (Laszlo Hanyecz) betaalt 10.000 BTC voor twee pizza’s geleverd aan hun huis (ter waarde van ongeveer $ 25), besteld en betaald door een andere gebruiker, jercos. Dit wijst de eerste concrete waardebepaling te bitcoin – ongeveer $ 0,0025 per munt.

De eerste Bitcoin-to-Fiat-uitwisseling gebeurt – 12 oktober 2009

Via PayPal, NewLibertyStandard koopt 5050 BTC van Sirius voor $ 5,02, wat overeenkomt met ongeveer een tiende van een cent per Bitcoin.

New Liberty Standaard publiceert First Wisselkoers – 5 oktober 2009

New Liberty Standaard opent een dienst te kopen en verkopen bitcoin, met een initiële wisselkoers van 1,309.03 BTC één Amerikaanse dollar, of ongeveer 8/100 van een cent per Bitcoin. De snelheid wordt afgeleid van de kosten van elektriciteit gebruikt door een computer voor het genereren of “mijn” valuta.

 

Genesis Block Gevestigde – 3 januari 2009

De eerste Bitcoin transactie record, of genesis blok, start de Bitcoin blockchain en omvat een verwijzing naar een relevante krantenkop van die dag:

The Times 03 / Jan / 2009 Chancellor op rand van een tweede reddingsplan voor banken.

De initiële Bitcoin programma en de broncode worden vrijgegeven door Satoshi Nakamoto zes dagen later.

 

Bron : www.99bitcoins.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.