Ethereum | Bitcoin 2.0 ?

Ethereum is de tweede generatie digitale valuta. Bitcoin was de eerste generatie. Het Ethereum netwerk biedt veel meer mogelijkheden dan alleen maar een betaalmiddel zijn. Men kan er contracten zoals hypotheken en overdrachtscontracten aan koppelen. Daarmee maakt men een bank EN een notaris overbodig. Dit scheelt gigantisch in kosten en is op zijn minst zo betrouwbaar.

Ethereum is hard op weg om minstens zo belangrijk te worden dan Bitcoin. Grote bedrijven als Microsoft verwerken de coin nu al in hun software en een grote bank als JP Morgan gebruikt het inmiddels in hun software.

De ontwikkeling van Ethereum

Bij Ethereum kan men zelf applicaties ontwikkeling voor toepassingen. Honderden ontwikkelaars zijn hier al mee bezig. Het biedt ongekende mogelijkheden voor automatisering van betalingen en verwerking van contracten en dergelijke.

Hieronder ziet u een filmpje van Vitalik Buterin, de geniale, jonge russische student die Ethereum ontwikkeld heeft. Hij spreekt in perfect Engels.

Ethereum zelf minen thuis ?

Het kan. Je zult wel enig verstand van ICT moeten hebben, geduld en ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een computer hiervoor inrichten en deze continu laten draaien. Dat kost je dus wel aardig wat stroom.  Hier zie je op Youtube een filmpje over het minen van Ethereums, de software die je ervoor nodig hebt, hoe dit in te richten etc.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld via Marktplaats een zogenaamd mining rig te kopen. Dit is niet meer dan een open computer met 1 tot 6 speciale grafische kaarten waarop men Ethereum of andere coins kan minen. Zo’n rig kun je dan thuis plaatsen.

Let wel op : gebruik een beveiligde USB stick om bijvoorbeeld wekelijks je coins op de stick te zetten en deze in je kluis te bewaren. Mochten hackers toegang krijgen tot je systeem zou je anders zomaar alles kwijt kunnen zijn.

Ethereum minen uitbesteden

Ik wens een ieder die hiermee aan de slag gaat heel veel succes. Zelf ben ik ermee bezig geweest en het lijkt eenvoudiger dan het is. Uiteindelijk heb ik besloten het minen volledig uit te besteden aan een bedrijf die dit grootschalig doet en daardoor goedkoop, veilig en effectief kan werken.

Men koopt er eenvoudigweg een miningcontract en ontvangt de coins in zijn wallet. Meer hierover op deze pagina :  Dragon Mining website van Koos Dorssers

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.